Steps Forward
Praktijk voor remedial teaching 

Meer Inzicht LeerStrategieën (MILS)

Wil je weten hoe je het beste en makkelijkst  kunt leren?

Ieder kind is anders, leert op zijn of haar eigen manier. Tegenwoordig worden er in het onderwijs verschillende methodes gebruikt om erachter te komen hoe een kind het beste leert. Eén daarvan is de theorie van Meervoudige Intelligentie van de Amerikaanse psycholoog Howard Gardner. Howard Gardner gaat ervan uit dat mensen op veel verschillende manieren ‘intelligent’ zijn, vandaar de term Meervoudige Intelligentie.

Verschillende voorkeuren voor leren
Volgens de MILS hebben mensen voorkeuren bij leren, mensen kunnen op meerdere manieren ‘slim’ zijn, bijvoorbeeld leesslim, luisterslim, beeldslim, samenslim, stappenslim en bewegingsslim.

De MILS theorie gaat ervan uit dat de ene vorm meer ontwikkeld is dan de andere waardoor een kind een voorkeur heeft voor een leerstrategie die daarbij aansluit. Het MILS leerstrategie onderzoek laat zien welke leervoorkeur het sterkst ontwikkeld is en geeft inzicht in hoe iemand informatie/ lesstof het makkelijkst verwerkt en het beste leert.

Afname door Steps Forward
Steps Forward biedt u de mogelijkheid om bij uw zoon of dochter een MILS-onderzoek af te laten nemen. (vanaf 9 jaar) Uit het MILS leerstrategie onderzoek komt naar voren hoe uw kind het liefst, het snelst en het meest effectief leert. De uitkomst van het MILS onderzoek wordt toegelicht en samen wordt gekeken naar de best werkende leerstrategieën wat leidt tot een aantal werkende leertips voor de leerling.

Na de test bespreekt de remedial teacher de resultaten en maakt een leerplan op maat voor uw kind. De gedachte achter de theorie is: als je weet hoe je het beste leert, leer je makkelijker, sneller en met meer plezier!

Tijdens de huiswerkbegeleiding geven we uw kind constant handvatten en tips om dit persoonlijke leerplan zo goed mogelijk te gebruiken.

Het MILS onderzoek zorgt voor:
- Een werkende leerstrategie
- Meer inzicht in capaciteiten
- Bewustzijn van eigen kunnen en meer zelfvertrouwen
- Begrip van anderen met een andere voorkeur

Kosten
Totale kosten: € 90, voor:
* MILS-afname
* Persoonlijk MILS-verslag
* Toelichting in leerling-oudergesprek